Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Novice

 
 

RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV

16.01.2020
 
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjene spodbujanju raziskovalnega in strokovnega dela na širših področjih, ki so zanimiva za članice tehnološke mreže »Tehnologija vodenja procesov«.
 
 

 

Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju

09.10.2019
 
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport,  predstavile poglavitne raziskovalne inštitucije v Sloveniji. Na ogled so bile vrhunske tehnologije z različnih področij, kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, IT, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije, medicinske podporne tehnologije in drugo.
 
 

 

29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije

19.09.2019
 
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019
 
 

 

Podelitev nagrad SLO manus na Dnevu inovativnosti 2019

18.09.2019
 
Manus simbolizira pogum in prizadevanja za raziskovanje novih tehnologij na področju uporabe tribo-polimerov. V podjetju HENNLICH spodbujamo lokalne inovatorje in vsako drugo leto nagrajujemo slovenske ideje za aplikacije, ki delujejo z uporabo tribo-polimerov (ležaji in puše) in so plod drzne ustvarjalnosti ter dajejo presenetljive rezultate.
 
 

 

Delavnica "Priprava uspešnega poslovnega načrta" - 05. september na GZS

26.08.2019
 
V organizaciji KC STV (v okviru SRIP ToP) in soorganizaciji ZING (GZS) bo v četrtek, 5. septembra 2019 na GZS izvedena štiriurna delavnica s področja usposabljanja za pripravo uspešnega poslovnega načrta.
 
 

 

Rehabilitacijski roboti in razvojni trendi na tem področju

21.08.2019
 
Rehabilitacijski roboti za zdravljenje senzomotoričnih pomanjkljivosti so predvsem nevrofiziološka perspektiva.V zadnjem desetletju je prišlo do hitrega in obsežnega razvoja robotov za rehabilitacijo senzomotoričnih pomanjkljivosti po poškodbi centralnega živčnega sistema (CNS). Številne inovacije so bile tehnološko usmerjene in so že primerne za klinično uporabo. Rehabilitacijski roboti morajo biti zasnovani na podlagi nevrofizioloških spoznanj, ki so osnova normalnih in okvarjenih senzomotoričnih funkcij, kar zahteva interdisciplinarno sodelovanje.
 
 

 

PRACE jesenska šola 2019 “Big data and HPC”

20.08.2019
 
V septembru 2019 bo LECAD organiziral jesensko šolo, katere cilj bo usposabljanje o najsodobnejših tenologijah za obdelavo velepodatkov: Hadoop; RHadoop; Spark; Salome; TensorFlow. Šolo bodo izvajali odlični strokovnjaki za posamezne tehnologije iz Univerze v Edinburgu, iz Raziskovalne divizije podjetja EDF (Électricité de France), iz italijanskega superračunalniškega konzorcija CINECA, iz Inštituta Jožef Stefan in iz Univerze v Ljubljani (Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za računalništvo in informatiko).
 
 

 

V okviru 52 sejma MOS že četrto Stičišče znanosti in gospodarstva

13.03.2019
 
Na celjskem sejmišču bo med 10. in 15. septembrom letos več kot 50 visokotehnoloških podjetij in raziskovalnih ustanov predstavilo inovacije, vrhunske tehnologije in tehnološke procese
 
 

 

Vabilo na konferenco: Avtomatizacija v industriji in gospodarstvu

27.02.2019
 
Vabljena predavanja, predstavitve člankov, študentska sekcija, podelitev nagrad Tehnološke mreže, razstava pokroviteljev in borza kadrov. Teme predavanj bodo osredotočene na avtomatizacijo industrijskih obratov, avtomatizacijo v logistiki in prometu, avtomatizacijo v energetiki, pametna mesta in skupnosti, pametne stavbe in dom, krožno gospodarstvo, trajnostna pridelava hrane, tovarne prihodnosti in mobilnost.
 
 

 

V 15 letih 90 strokovnih dogodkov – od Nanotehnoloških dnevov do Stičišča znanosti in gospodarstva

25.01.2019
 
Janez Škrlecu, dolgoletnemu članu Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije in ustanovitelju Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS, je uspelo v 15 letih organizirati 90 strokovnih dogodkov – od Tehnoloških, Energetskih in Nanotehnoloških dnevov vse do Stičišča znanosti in gospodarstva, ki je postalo celo projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vsem dogodkom je bilo skupno to, da so spodbujali razvoj, inovacije, nove tehnologije in povezovanje znanosti in gospodarstva.
 
 

 

Brezplačen dostop do najboljše raziskovalne opreme na področju robotike v Evropi

07.01.2019
 
TERRINet predstavlja partnerstvo 15 evropskih raziskovalnih inštitucij, ki ponujajo brezplačen (s strani projekta financiran) dostop do svoje vrhunske opreme. Projekt je nastal z namenom izobraževanja nove generacije raziskovalcev, ki bodo sposobni slediti in soustvarjati trende robotike v prihodnosti.
 
 

 

Dogodki, ki so se zapisali v zgodovino OZS in kličejo po nadaljevanju

30.08.2018
 
V vsaki družbi je povezovanje znanosti in gospodarstva izjemno pomemben proces, ki spodbuja inovacije, razvoj novih izdelkov in storitev ter uporabo novih tehnologij in procesov. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) smo se učinkovitega povezovanja znanosti in gospodarstva lotili že leta 2003, ko smo se najprej povezali s Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.
 
 

 

3 »Stičišče znanosti in gospodarstva« v okviru MOS 2018

04.06.2018
 
V okviru 51. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti (največja poslovno-sejemska predstavitev regije) v Celju bomo letos organizirali že tretje           
 
 

 

Nov svetovni rekord - več kot 118 km/h

22.05.2018
 
Z razglasitvijo prireditelja svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2023 se je zaključila sezona zimskih športov za leto 2017/2018.
 
 

 

Poletna šola strojništva

22.05.2018
 
Fakulteta za strojništvo bo tudi v letošnjem letu od 21. do 24. avgusta 2018 organizirala Poletno šolo strojništva za osnovnošolce od 7. do 9. razreda in srednješolce od 1. do 3. letnika.
 
 

 

European HPC Summit Week 2018 in PRACEdays18

09.05.2018
 
Konferenca European HPC Summit Week 2018 bo združila glavne deležnike superračunalništva v Evropi. Podobno kot v prejšnjih letih bo konferenca ponudila pestro izbiro predavanj in delavnic z različnih aplikativnih področij, na katerih je ključna uporaba napredne superračunalniške tehnologije. Konferenca nudi odlično priložnost za povezovanje z vsemi pomembnimi deležniki v superračunalništvu, od dobaviteljev superračunalniških tehnologij in infrastruktur do znanstvenih in industrijskih uporabnikov superračunalništva v Evropi in širše.
 
 

 

DIRekt v prihodnost – Dnevi industrijske robotike 2018

03.04.2018
 
Roboti so postali pomemben temelj naše družbe - olajšujejo naše delo, izboljšujejo kvaliteto življenja in omogočajo nov vpogled v raziskovanje ter zabavo. Našteto vam bomo v prihajajočem tednu med 9. in 13. aprilom predstavili študenti Fakultete za elektrotehniko na zdaj že tradicionalnem dogodku Dnevi industrijske robotike - DIR 2018. Tako študente* kot širšo javnost** vabimo, da se nam na Fakulteti za elektrotehniko pridružite v zanimanju za robotiko.
 
 

 

MEDICAL - Mednarodni sejem sodobnega zdravstva

26.01.2018
 
Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL je dokazal zdravo rast na poslovnem in strokovnem nivoju. Lanskoletnega sejma se je na 7.500 m2 razstavnih površinah udeležilo 150 razstavljavcev iz 13-ih držav. Obiskalo ga je preko 6.500 zdravstvenih delavcev in tistih, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih.
 
 

 

CodeOn – Skodiraj svoj potencial!

17.10.2017
 
Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko bodo v sredo, 25. 10. 2017, ob 17. uri v okviru vseevropske pobude Europe Code Week potekale 4 brezplačne tematske delavnice. Mladi med 15. in 18. letom bodo lahko sodelovali v delavnicah: programiranje, ustvarjalni laboratorij, spletna samoobramba in Arduino senzorji. Delavnice bodo potekale pod mentorstvom Simbioze, Rampa Laboratorija in Fakultete za elektrotehniko UL. Dogodek podpirata tudi Google in Meet-and-Code pobuda.
 
 

 

Kratko poročilo s sejma MOS 2017, Stičišča znanosti in gospodarstva kot projekta MIZŠ

09.10.2017
 
Na 50. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti v Celju je bilo letos že drugič organizirano Stičišče znanosti in gospodarstva. Obisk je bil izjemno dober. Za našo predstavitev je bilo veliko zanimanja, predvsem mladih ljudi. V okviru Stičišča znanosti in gospodarstva so bila podeljena štiri priznanja Celjskega sejma. Posebno priznanje je prejelo MIZŠ, zlato priznanje podjetje SkyLabs v sodelovanju s FERI Univerze v Mariboru za nanosatelit, drugo zlato priznanje podjetje Saving, d. o. o, skupaj z Institutom Jožef Stefan za prenosni EKG Savvy in bronasto priznanje Naravoslovnotehniška fakulteta (Oddelek za tekstilstvo) za pametne visokotehnološke tekstilije. Največ zanimanja je bilo za prvega bionskega človeka lutko v Evropi, izdelanega za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike. Projekt razvija Janez Škrlec, razvojna raziskovalna dejavnost s partnerji.
 
 

 

»Stičišče znanosti in gospodarstva« v okviru MOS 2017

01.06.2017
 
V okviru 50. mednarodnega sejma obrti in podjetnosti v Celju bomo tudi letos organizirali »Stičišče znanosti in gospodarstva«.
 
 

 

Študentska tehniška konferenca ŠteKam

12.05.2017
 
Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani bomo letos že tretjič organizirali Študentsko tehniško konferenco, na kateri bodo predstavljeni prispevki študentov s širšega naravoslovno-tehniškega področja.
 
 

 

Voda pri Inea RBT

06.03.2017
 
Obveščamo vas o dogodku na temo rešitev na področju voda. Dogodek bomo organizirali skupaj s podjetjema Endress+Hauser in Sülzle Kopf.
 
 

 

ECOmeet, srečanje ekoloških vozil in predstavitev tehnologij, bo tudi letos na Kongresnem trgu v Ljubljani

02.08.2016
 
V zadnjih letih se vse bolj jasno izoblikujejo dejavniki, ki zahtevajo in kažejo resne premike na področju organizacije transporta in transportnih tehnologij.
 
 

 

»Stičišče znanosti in gospodarstva« na MOS 2016

06.07.2016
 
Letos bo na mednarodnem sejmu MOS v Celju v hali L1, organizirano, »Stičišče znanosti in gospodarstva«. Predstavitev bo potekala v organizaciji, Janez Škrleca, člana Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije.
 
 

 

Ni uspešnega proizvodnega podjetja brez dobrega plana

06.07.2016
 
Imate v vašem proizvodnem podjetju težave z izpolnjevanjem dobavnih rokov? Izdelate manj in počasneje, kot pa bi lahko? Ne veste, koliko delavcev potrebujete? Nimate hitrega in jasnega odgovora na povpraševanja vaših strank? Vam planiranje in razporejanje proizvodnih operacij vzame preveč časa? Se niste sposobni hitro in učinkovito odzivati na spremembe v naročilih? So nepredvideni dogodki v proizvodnji nočna mora za planerje …?
 
 

 

12. nanotehnološki dan, je srečanje s prihodnostjo

06.04.2016
 
Dogodek sodi med izjemno dobro obiskane dogodke, kjer se srečata gospodarstvo in znanost in kjer se nove in aktualne tehnologije približajo industriji, podjetjem in tudi širši javnosti.
 
 

 

NASA Space Apps Challange tudi v Ljubljani

07.04.2015
 
Obveščamo vas, da ta konec tedna (11.-12. aprila 2015) na Tehnološkem parku Ljubljana organizirali NASA Space Apps Challange hackathon!
 
 

 

Predstavitev proizvodnega programa DE-STA-CO GmbH s Showmobilom

25.03.2015
 
Konec meseca marca, natančno 31.03.2015 ob 13:30 uri, prihajajo na Fakulteto za strojništvo v Ljubljani predstavniki podjetja Halder d.o.o. skupaj s predstavniki iz podjetja DE-STA-CO GmbH, da predstavijo program s področja vpenjalne tehnike.
 
 

 

Dan odprtih vrat na Institutu "Jožef Stefan"!

26.02.2015
 
Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto organiziramo tradicionalne Štefanove dneve, ki običajno potekajo konec marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana. Za zaključek Štefanovih dni bomo v soboto, 28.3.2015, kot vsako leto, organizirali dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan”. Zaradi velikega zanimanja za obisk smo dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat. Po predhodni pisni najavi na ijsobiski@ijs.si bo tako obisk možen tudi od 23.3. - 27.3.2015.
 
 

 

Veseli dan na Vranskem

13.02.2015
 
Podjetji HENNLICH in igus® vas v sodelovanju s Slovensko Veteransko Avto Moto Zvezo vabita na srečanje na Vranskem.
 
 

 

Osem let uspešnega sodelovanja z Institutom Jožef Stefan

18.12.2014
 
Leta 2006 je Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije uspel velik met, saj se je uspela povezati z našim največjim znanstveno raziskovalnim Inštitutom v Sloveniji, Institutom Jožef Stefan. O tem za drobno gospodarstvo pomembnem koraku smo se pogovarjali s pobudnikom povezovanja med gospodarstvom in znanostjo, predsednikom odbora za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Janez Škrlecem, sicer dolgoletnim članom Sveta za znanost in tehnologijo RS.
 
 

 

AIG'15 – 9. bienalna konferenca

27.11.2014
 
Vabimo vas na bienalno konferenco Avtomatizacija v industriji in gospodarstvu AIG'15, ki jo organizira Društvo avtomatikov Slovenije v sodelovanju z Inštitutom za avtomatiko na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, s pomočjo članov društva in pokroviteljev konference.
 
 

 

Avtomatizacija strege in montaže 2014 – ASM '14

26.11.2014
 
Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani v soorganizaciji z GZS že tradicionalno prireja letni posvet na temo Avtomatizacija strege in montaže – ASM, ki bo 3. decembra ob 9:00 na GZS v Ljubljani.
 
 

 

Modna obutev in trendi tehnološkega razvoja, povezani z novimi tehnologijami

06.11.2014
 
Na MOS-u 2014 so se odbor za znanost in tehnologijo in njegovi partnerji predstavili  s številnimi inovacijami. Zelo izstopajoči so bili interaktivni modni čevlji, ki so ob ogledu sejma navdušili celo predsednika države Boruta Pahorja in predsednika vlade dr. Mira Cerarja. Zakaj so se čevlji modne oblikovalke Ingrid Logar iz Slovenske Bistrice znašli v skupni predstavitvi odbora za znanost in tehnologijo in uglednih partnerjev, kot je Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Center odličnosti Namaste in Nanocenter, Institut Jožef Stefan, Kemijski inštitut iz Ljubljane, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in številni drugi?
 
 

 

Srebrno priznanje Odboru za znanost in tehnologijo pri OZS in partnerjem

06.11.2014
 
Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je skupaj s partnerji iz akademske in znanstvene sfere ter inovativnimi in razvojno naravnanimi obrtniki in podjetniki prejel srebrno priznanje Celjskega sejma na sejmu MOS 2014. Priznanje je bilo podeljeno za celovito predstavitev novih tehnologij in inovacij, za podporo razvoju prvega slovenskega nanosatelita Trisat ter za primere dobre prakse sodelovanja med gospodarstvom in znanostjo.
 
 

 

ENODNEVNO POSVETOVANJE O TRIBOLOGIJI, MAZIVIH in TEHNIČNI DIAGNOSTIKI

30.09.2014
 
Slovensko društvo za tribologijo organizira strokovno posvetovanje s področja tribologije, maziv in tehnične diagnostike. V seriji uveljavljenih SLOTRIB konferenc bo letošnja, trinajsta po vrsti, posvečena novim izzivom v tribologiji.
 
 

 

Implementacija razvojnih dosežkov v mikro in mala podjetja je nujna

04.09.2014
 
Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije je obiskal prof. dr. Jadran Lenarčič, direktor Instituta "Jožef Stefan". S predsednikom OZS Brankom Mehom, predsednikom Odbora za znanost in tehnologijo Janezom Šklecem ter namestnico v.d. direktorja OZS Nado Grublješič so razpravljali predvsem o možnostih še učinkovitejšega povezovanja gospodarstva z visoko znanostjo ter o prenosu novih znanj. Cilj sodelovanja je približati nove in aktualne tehnologije malim in mikro podjetjem, pomagati inovativnim podjetjem na področju implementacije razvojnih dosežkov v izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo ter tudi vključitev v skupne projekte in razpise.
 
 

 

11. nanotehnološki dan

25.04.2014
 
11. NANOTEHNOLOŠKI DAN, bo potekal v petek, 9. maja 2014, v dvorani Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
 
 

 

Sejem možnosti in priložnosti - JobFair 2014

07.04.2014
 
JobFair je tradicionalni dogodek, ki ga organizira EESTEC, društvo študentov elektrotehnike in računalništva. Je sejem podjetij, na katerem se študenti pobližje spoznajo z uspešnimi slovenskimi podjetji, slovenskim gospodarstvom, prav tako pa pridobijo uporabna poznanstva, veščine in izkušnje ter navežejo stike s potencialnimi delodajalci. Dogodek poteka od 14. do 16. aprila na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko.
 
 

 

Uspešnih prvih 5 let

12.09.2013
 
Podjetje Beckhoff Avtomatizacija d.o.o. praznuje 5 let. Ustanovljeno je bilo 29.4.2008 in skrbi za prodajo ter tehnično podporo za produkte Beckhoff. Podjetje sodi pod okrilje nemškega podjetja Beckhoff Automation GmbH, ki slovi po inovativnih produktih v avtomatizaciji. 
 
 

 

Globalni Startup weekend, prvič v Sloveniji

30.05.2013
 
Kaj počneš za vikend od 5. do 7. julija 2013? Kaj če bi naredil StartUp? Slovenski študentje iz tujine bodo v Slovenijo pripeljali programerske strokovnjake iz angleškega StartUp okolja, ki vam bodo pomagali pri izvedbi projektov
 
 

 

Nagrade Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov

22.04.2013
 
Eden od ključnih razlogov za gospodarske težave, s katerimi se srečujemo v Sloveniji, je dejstvo, da se je v času tranzicije veliko premalo pozornosti posvečalo znanju in tehnološkemu razvoju.
 
 

 

Najpomembnejši strokovni dogodek za industrijo

11.03.2013
 
Mesto vrtnic bo tudi letos gostilo osrednji strokovni dogodek slovenske industrije – Industrijski forum inovacij, razvoja in tehnologije 2013. Jubilejni, 5. industrijski forum IRT bo tokrat v Portorožu kar tri dni, saj bo pod svojim okriljem gostil mednarodni forum orodjarjev 4. forum ISTMA Europe.
 
 

 

3. Avstrijsko-slovensko polimerno konferenco

14.01.2013
 
3. Avstrijsko-slovenska polimerna konferenca - ASPM 2013 bo potekala med 3. in 5. aprilom 2013 na Bledu. Konferenca bo pokrivala ključne teme s področij polimerne znanosti in inženirstva ter ponudila odlično priložnost za razpravo o aktualnih trendih in novostih med znanstveniki in predstavniki industrije.
 
 

 

Znanje in izkušnje na drugem industrijskem forumu IRT 2010

28.05.2010
 
Tehnološki park Ljubljana bo tudi letos sodeloval kot partner znanja na Industrijskem forumu IRT 2010. Dvodnevni dogodek, ki ga bo med 7. in 8. junijem v Portorožu organizirala strokovna revija IRT 3000, je namenjen predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo.
 
 

 

»Uspešno identificiranje ter odpravljanje napak in težav v hidravličnih sistemih«

27.05.2010
 
Društvo vzdrževalcev Slovenije v sodelovanju z družbo HAWE HIDRAVLIKA d.o.o. organizira brezplačni seminar
 
 

 

Pričetek evropskega tedna podjetništva na Tehnološkem parku Ljubljana

26.05.2010
 
Tehnološki park Ljubljana je včeraj otvoril Evropski teden podjetništva in teden vseživljenjskega učenja z brezplačnimi delavnicami in usposabljanji s področja podjetništva. Skrbno zbrane vsebine, ki jih je potrdila Evropska komisija – podjetništvo in industrija, so prilagojene potrebam podjetnikov. Delavnice bodo potekale na Tehnološkem parku Ljubljana do vključno 1. junija 2010 in so odprte za zainteresirano javnost.
 
 

 

Sodobno univerzalno preskuševališče za fluidno tehniko

19.01.2010
 
Na MSOE (Milwaukee School of Engineering), ki ima enega najstarejših laboratorijev in programov visokošolskega izobraževanja za fluidno tehniko v ZDA, so zasnovali in izdelali prototip sodobnega univerzalnega preskuševališča za hidravliko. Preskuševališče nameravajo izdelovati kot standardni učni pripomoček za visokošolsko poučevanje fluidne tehnike na višji stopnji bodočih inženirjev strojništva.
 
 

 

Tehnika povezovanja v fluidni tehniki

19.01.2010
 
Revija Fluid v posebnem delu letošnje oktobrske izdaje izčrpno predstavlja tehniko povezovanja v fluidni tehniki z obravnavo novosti na področju kovinskih cevi, gibkih cevi in cevnih priključkov. Predstavitev obsega 25 strani pisnih prispevkov (11 strokovnih prispevkov in številne reklamne prispevke z osnovnimi tehničnimi podatki o zanimivih izdelkih (okoli 20 objav) pomembnih dobaviteljev).
 
 

 

Poenostavljeno označevanje tekstilnih izdelkov Rašica

19.01.2010
 
Za družbo Rašica je LEOSS pripravil rešitev za poenostavljeno označevanje tekstilnih izdelkov. Ko so bile vse zahteve definirane in izbrana ustrezna oprema, je dejanska uvedba vzela vsega tri ure.
 
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.