Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Sejem možnosti in priložnosti - JobFair 2014

7. apr. 2014 00:00:00
 
JobFair je tradicionalni dogodek, ki ga organizira EESTEC, društvo študentov elektrotehnike in računalništva. Je sejem podjetij, na katerem se študenti pobližje spoznajo z uspešnimi slovenskimi podjetji, slovenskim gospodarstvom, prav tako pa pridobijo uporabna poznanstva, veščine in izkušnje ter navežejo stike s potencialnimi delodajalci. Dogodek poteka od 14. do 16. aprila na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko.


Letošnji JobFair je že sedmi te vrste, vendar ga člani društva EESTEC vsako leto izboljšujejo in dodajajo zanimive novosti, katerih rdeča nit je uspešen profesionalen razvoj študentov po zaključku študija. To so do sedaj dosegali s predstavitvenimi stojnicami, na katerih se podjetja predstavijo in obiskovalcem nudijo prakse in potencialno zaposlitev. Letos so se odločili problemu iskanja zaposlitve približati še bolj neposredno. Organizirali so tako imenovani “zajtrk z direktorji” na katerem bodo imeli motivirani študenti priložnost izmenjavati mnenja z direktorji in predstavniki uspešnih slovenskih podjetij, prav tako pa se bodo lahko predstavili kot posamezniki - iskalci zaposlitve in si potencialno celo zagotovili službo ali pridobili izredno pomembna profesionalna poznanstva. Zajtrka se bodo med drugim udeleželi predstavniki mnogih uspešnih podjetij, kot so Microsoft, IBM, Hella, ComTrade in drugi. Zainteresirani študenti morajo pohiteti, saj je okvirni rok za oddajo prijav že 4. aprila!

Poleg poznanstev je dandanes izredno pomembno tudi poznavanje gospodarske klime in trendov v industriji. V ta namen je letos v sodelovanju s Slovenian Business Clubom organiziran še en posebni dogodek: okrogla miza, za katero bodo strokovnjaki iz vrst gospodarstvenikov, profesorjev in podjetnikov debatirali o aktualnih temah v slovenskem in svetovnem gospodarstvu. Študenti bodo lahko iz prve roke izvedeli, kakšno je stanje na različnih industrijskih področjih in se spoznali s smernicami modernega gospodarskega razvoja. Moderator okrogle mize bo Uroš Slak.

Poleg predstavitvenih stojnic podjetij in omenjenih posebnih dogodkov bodo vse dni sejma organizirana tudi zanimiva predavanja in delavnice. Njihov cilj je poudariti pomen neformalnega izobraževanja, študentom predstaviti možnosti, ki jih imajo in jih z zgodbami o uspehu motivirati k doseganju zastavljenih ciljev.

JobFair je resnično edinstven dogodek, ki ga ne smete zamuditi!

Podrobnejše informacije najdete na:  www.jobfair.si in http://www.facebook.com/JobFairLjubljana.
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.