Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Implementacija razvojnih dosežkov v mikro in mala podjetja je nujna

4. sep. 2014 00:00:00
 
Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije je obiskal prof. dr. Jadran Lenarčič, direktor Instituta "Jožef Stefan". S predsednikom OZS Brankom Mehom, predsednikom Odbora za znanost in tehnologijo Janezom Šklecem ter namestnico v.d. direktorja OZS Nado Grublješič so razpravljali predvsem o možnostih še učinkovitejšega povezovanja gospodarstva z visoko znanostjo ter o prenosu novih znanj. Cilj sodelovanja je približati nove in aktualne tehnologije malim in mikro podjetjem, pomagati inovativnim podjetjem na področju implementacije razvojnih dosežkov v izdelke in storitve z visoko dodano vrednostjo ter tudi vključitev v skupne projekte in razpise.


Prof. dr. Jadran Lenarčič že vrsto let aktivno sodeluje predvsem z Odborom za znanost in tehnologijo pri OZS, ki mu predseduje Janez Škrlec. Vsi si želijo še več sodelovanja, do sedaj pa je bilo skupnih dogodkov in podobnih sodelovanj že več kot 50, je poudaril Janez Škrlec. Jadran Lenarčič je dejal, da bi tudi politika lahko več pozornosti namenila znanosti in povezovanju z malim gospodarstvom.  Branko Meh je obljubil podporo zbornice in partnerstvo pri prenosu znanja v malo gospodarstvo, saj se zaveda, da brez vlaganja v nova znanja in brez povezovanja z znanostjo ne bo pravega napredka.

»Do sedaj smo skupno sodelovali že na več kot 50 dogodkih. Naše sodelovanje zajema tehnološke dneve, nanotehnološke dneve, strokovne seminarje, skupne sejemske predstavitve, srečanja gospodarstva in znanosti, strokovne ekskurzije, sodelovanja na konferencah, posvetih in forumih, ter sodelovanje Instituta Jožef Stefan in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije v okviru Centra odličnosti Namaste«, je poudaril Janez Škrlec.

Področja sodelovanja so različna: novi materiali in nanotehnologija, IKT – informacijsko komunikacijske tehnologije, avtomatika, robotika, mehatronika, elektronika, energetika in druga področja. Odbor sodeluje že z različnimi odseki, še zlasti pa se skupaj predstavljajo z novimi tehnologijami na mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti MOS v Celju, na Ljubljanskem obrtnem sejmu LOS, na sejmu avtomatike, robotike, mehatronike, elektronike – IFAM – Intronika v Celju.
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.