Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Srebrno priznanje Odboru za znanost in tehnologijo pri OZS in partnerjem

6. nov. 2014 00:00:00
 
Odbor za znanost in tehnologijo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je skupaj s partnerji iz akademske in znanstvene sfere ter inovativnimi in razvojno naravnanimi obrtniki in podjetniki prejel srebrno priznanje Celjskega sejma na sejmu MOS 2014. Priznanje je bilo podeljeno za celovito predstavitev novih tehnologij in inovacij, za podporo razvoju prvega slovenskega nanosatelita Trisat ter za primere dobre prakse sodelovanja med gospodarstvom in znanostjo.


Sreberno priznanje celjskega sejma Odboru za znanost in tehnologijo pri OZS

Izstopajoče inovacije na predstavitvi so bile: interaktivni modni čevlji, ki spreminjajo barvo preko pametnega telefona, razvojni koncept nanosatelita, bionska roka in posebna naprava, ki zaznava natančen izvor gama žarkov imenovana (aisense gamma). To napravo so razvili na odseku za fiziko nizkih in srednjih energij na Institutu Jožef Stefan.  Interaktivne modne čevlje je oblikovala modna oblikovalka Ingrid Logar iz Slovenske Bistrice, elektroniko pa razvijajo na FERI Univerze v Mariboru pod vodstvom dr. Iztoka Krambergerja. Prav tako prvi nanosatelit razvija Krambergerjeva skupina skupaj s podjetjem SkyLabs in drugimi partnerji.

Na razstavnem prostoru odbora za znanost in tehnologijo so bile predstavljene predvsem zelo napredne tehnologije z naslednjih področij: mehatronika, elektronika, avtomatika, robotika, energetika, IKT – informacijsko-komunikacijska tehnologija, bionika, mikro- in nanotehnologija, 3D- tehnologija ter vesoljska tehnologija in tehnologija za vojaške aplikacije.


Razstavni prostor Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS

Z odborom so sodelovale ugledne razvojno-raziskovalne inštitucije, kot je Institut Jožef Stefan z različnimi odseki, nadalje Kemijski inštitut iz Ljubljane, FERI Univerze v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Univerza v Novi Gorici, Univerza v Mariboru, Center odličnosti Namaste (katerega članica je tudi OZS), Center odličnosti za nanoznanosti in nanotehnologijo Nanocenter, VSŠ ŠC Ptuj, Visoka šola za bioniko s Ptuja, VSŠ ŠC Velenje, VSŠ ŠC Kranj, SERŠ iz Maribora in inovativna ter razvojno naravnana podjetja: PS, d. o. o.,  iz Logatca, Miel Elektronika, d. o. o., iz Velenja, Makro Team, d. o. o., iz Lenarta, SkyLabs, d. o. o., iz Maribora, National Instruments Slovenija, INTRI, d. o. o., iz Ljubljane, VICOM, d. o. o., iz Maribora. Medijski partnerji predstavitve so bili revija IRT 3000, priloga Večera – Kvadrati, revija Ventil in še nekateri drugi. Srebrno priznanje je v imenu odbora za znanost in tehnologijo pri OZS prevzel predsednik Janez Škrlec. Sejemski prostor odbora za znanost in tehnologijo so v času sejma MOS obiskali mnogi eminentni gosti, tudi predsednik države Borut Pahor in predsednik vlade dr. Miro Cerar.

Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.