Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Dan odprtih vrat na Institutu "Jožef Stefan"!

26. feb. 2015 00:00:00
 

Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto organiziramo tradicionalne Štefanove dneve, ki običajno potekajo konec marca, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana. Za zaključek Štefanovih dni bomo v soboto, 28.3.2015, kot vsako leto, organizirali dan odprtih vrat Instituta “Jožef Stefan”. Zaradi velikega zanimanja za obisk smo dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat. Po predhodni pisni najavi na ijsobiski@ijs.si bo tako obisk možen tudi od 23.3. - 27.3.2015.

V ta namen smo pripravili programe obiskov tako za laboratorije na Jamovi kot tudi za Reaktorski center, kjer oglede omogoča in organizira Informacijski center za jedrsko tehnologijo (ICJT).

Vsi enkratni obiski Instituta so organizirani BREZPLAČNO, saj želimo vzpostaviti pristen stik šolstva z znanostjo. Nekaj teh obiskov poteka v okviru šolske izbire Poskusi v kemiji, so pa tudi splošni obiski, kjer si skupine ogledajo več različnih laboratorijev.

Več podrobnosti si lahko preberete na www.ijs.si/ijsw/DOV.

Elektronski naslov: ijsobiski@ijs.si.

Prizadevamo si, da bi Institut “Jožef Stefan” aktivno sodeloval pri vzpostavljanju učeče se družbe in razmahu zanimanja otrok, učencev, dijakov, študentov ter odraslih za naravoslovje, zato vas naprošamo, da nam pomagate pri razširitvi obvestila o dnevih odprtih vrat.

Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav

Dodatne informacije in prijave:
Spletna stran: http://www.ijs.si/ijsw/DOV
Elektronska pošta: ijsobiski@ijs.si
Telefon: +386 1 477 3224


28. marca 2015, Institut "Jožef Stefan", Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.