Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

ECOmeet, srečanje ekoloških vozil in predstavitev tehnologij, bo tudi letos na Kongresnem trgu v Ljubljani

2. avg. 2016 00:00:00
 

V zadnjih letih se vse bolj jasno izoblikujejo dejavniki, ki zahtevajo in kažejo resne premike na področju organizacije transporta in transportnih tehnologij. Povod predstavljata zaostrovanje dostopnosti fosilnih goriv in okoljski problemi, vzvode za izvedbo prehoda k novi paradigmi v transportu kreira vse bolj usklajena globalna, evropska in lokalna politika, tehnično pa vse skupaj omogočajo nova znanstvena in tehnološka odkritja ter premiki v industriji vozil. Vsi ukrepi so usmerjeni v zagotavljanje trajnostnega transporta, ki bi dolgoročno zagotavljal mobilnost sedanjih in prihodnjih generacij brez škodljivih vplivov na okolje.

Rešitve za doseganje okolju prijaznega trajnostnega transporta ležijo le delno v novih tehnologijah in odločitvah snovalcev transportnih in energijskih politik. Največ je odvisno od nas samih. Z dobro obveščenostjo lahko družba nove tehnološke in netehnološke možnosti sprejme hitro in učinkovito. Tako predstavlja ozaveščanje najširše množice ljudi  o načinih za doseganje trajnostnega transporta vedno večji izziv.


EcoMeet bo tokrat že sedmi po vrsti, zopet pripravljen v sodelovanju Avto kluba GaS Tuning Team, podjetja Elaphe in MOL in je največji dogodek na temo ekoloških vozil v Sloveniji, kjer bodo najširši javnosti predstavljene tehnologije in netehnološke možnosti za trajnostni transport. Umeščen je v sam center Ljubljane, na Kongresni trg, zgodil pa se bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti, natančneje 17.9.2016 med 10. in 17. uro.

Med tehnologijami bodo najverjetneje požela največ zanimanja vedno popularnejša in tudi na naših cestah vedno pogostejša električna vozila. Zanimiva in obsežna bo predstavitev hibridnih vozil ter vozil na avtoplin, šušlja pa se celo o elektičnem letalu. Za preizkus bodo na voljo lahka električna vozila, kot so električni avtomobili in električni dvokolesniki, vrhunski strokovnjaki in raziskovalci pa bodo udeležencem predstavili delovanje ekoloških vozil.

Vljudno vabljeni!
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.