Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

MEDICAL - Mednarodni sejem sodobnega zdravstva

26. jan. 2018 00:00:00
 
Termin sejma: 17. - 19. 4. 2018

Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL je dokazal zdravo rast na poslovnem in strokovnem nivoju. Lanskoletnega sejma se je na 7.500 m2 razstavnih površinah udeležilo 150 razstavljavcev iz 13-ih držav. Obiskalo ga je preko 6.500 zdravstvenih delavcev in tistih, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih.

Veseli smo, da vas lahko povabimo k zdravemu sodelovanju na 3. sejmu MEDICAL, ki bo potekal v Gornji Radgoni od torka, 17. do četrtka, 19. aprila 2018. Organiziramo ga v tesnem sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice. Pri pripravah in na sami prireditvi pa sodelujejo tudi krovne državne institucije in zavodi ter zveze in društva bolnikov, ki zagotavljajo bogato dogajanje in ciljni obisk.

MEDICAL je odlična priložnost za ciljno predstavitev novosti s področja medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja in preventive. S prikazi vrhunskih tehnologij, praktičnimi medicinskimi pripomočki, strokovnimi nasveti, številnimi delavnicami in predstavitvami privablja poleg strokovne in poslovne publike tudi širši krog obiskovalcev, ki se posvečajo svojemu in zdravju drugih.

MEDICAL prinaša aktualne strokovne poudarke in dogajanje. V letu 2018 bo odgovarjal na za vse pomembna vprašanja dolgožive družbe, dolgotrajne oskrbe in celostne obravnave pacienta. Preventiven bo s ponudbo proaktivne skrbi za zdravje na delovnem mestu, spregovoril bo o vključevanju gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje, posebna pozornost bo posvečena prikazu inovacij in novih tehnologij v zdravstvu.

TEŽIŠČA SEJMA 2018
  • dolgoživa družba
  • dolgotrajna oskrba
  • celostna obravnava pacienta
  • inovacije in nove tehnologije v zdravstvu
  • vključevanje gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje
  • proaktivna skrb za zdravje na delovnem mestu
OSEBNA IZKAZNICA 2017
  • Število razstavljavcev: 150
  • Sodelujoče države: 13
  • Razstavni prostor: 7.500 m2
  • Število obiskovalcev: 6.500

PREDSTAVLJENE BODO NOVE TEHNOLOGIJE V SODOBNI MEDICINI IN NADGRAJEN BIONSKI ČLOVEK

Janez Škrlec, Razvojno-raziskovalna dejavnost, član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije bo s partnerji (inštituti, fakultetami, strokovnimi šolami in drugimi) predstavil: nove podporne tehnologije v sodobni medicini (dinamične vsadke, črpalke, senzorske sisteme), povezane z bioniko, mikro in nanotehnologijami. V okviru predstavitve bodo predstavljene tudi naslednje tehnologije: MEMS, BioMEMS, NEMS, MOEMS in druge. Predstavljen bo tudi nadgrajeni bionični človek – lutka za izobraževalne namene, predvsem bodočih inženirjev bionike in medicinske tehnike.

Laboratorij za sistemsko programsko opremo, ki ga na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru vodi prof. dr. Aleš Holobar bo predstavil vmesnike za neinvazivno spremljanje in vizualizacijo aktivnosti skeletnih mišic med rehabilitacijo in vadbo.

Predstavitev novih tehnologij in inovacij podpira tudi Direktorat za znanost na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.


Sodelujoči partnerji na sejmu MEDICAL na razstavnem prostoru »Inovacije v medicini in bionski človek«

Razstavni prostor in predstavitev vodi: Janez Škrlec, Razvojno-raziskovalna dejavnost in član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije

Partner sejemske predstavitve je: Direktorat za znanost – Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Sodelujoči:

Institut Jožef Stefan
FERI – Univerza v Mariboru
Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani
Kemijski inštitut v Ljubljani
Nacionalni inštitut za biologijo v Ljubljani
CTT
SIS EGIZ
Višja strokovna šola ŠC Ptuj
Visoka strokovna šola za bioniko NA pTUJU
Dobre rešitve d.o.o
INTRI d.o.o
Makro Team d.o.o
ROTO d.o.o
INEA d.o.o
EUREL d.o.o
CO NANOCENTER
CO NAMASTE
NANOTUL d.o.o
EKOSEN d.o.o
MyCol d.o.o. (spin off podjetje Kemijskega inštituta)
Bucik d.o.o
Skylabs d.o.o
Savvy d.o.o

Medijski partnerji: Revija Ventil, IRT 3000, Avtomatika, Priloga Večera-KVADRATI
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.