Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

European HPC Summit Week 2018 in PRACEdays18

9. maj 2018 00:00:00
 
Superračunalniška konferenca


Konferenca European HPC Summit Week 2018 bo združila glavne deležnike superračunalništva v Evropi. Podobno kot v prejšnjih letih bo konferenca ponudila pestro izbiro predavanj in delavnic z različnih aplikativnih področij, na katerih je ključna uporaba napredne superračunalniške tehnologije. Konferenca nudi odlično priložnost za povezovanje z vsemi pomembnimi deležniki v superračunalništvu, od dobaviteljev superračunalniških tehnologij in infrastruktur do znanstvenih in industrijskih uporabnikov superračunalništva v Evropi in širše.


PRACEdays18 je osrednji dogodek konference European HPC Summit Week 2018. Na konferenci se bodo srečali akademski strokovnjaki in strokovnjaki iz industrije, ki bodo predstavili svoj napredek na področju raziskav in razvoja, podprt s superračunalniško tehnologijo.

Letošnji organizator konference je Laboratorij LECAD Fakultete za strojništvo, Univerza v Ljubljani, kot slovenski predstavnik v evropskem superračunalniškem združenju PRACE. Na konferenci se bodo srečali akademski strokovnjaki in strokovnjaki iz industrije, ki bodo predstavili svoj napredek na področju raziskav in razvoja, podprt s superračunalniško tehnologijo.

Konferenca bo potekala med 28. majem in 1. junijem 2018 v prostorih Pravne fakultete, UL v Ljubljani.

Za več informacij obiščite spletno stran konference: https://exdci.eu/events/european-hpc-summit-week-2018

 

Novice

 
 
Brezplačen dostop do najboljše raziskovalne opreme na področju robotike v Evropi
TERRINet predstavlja partnerstvo 15 evropskih raziskovalnih inštitucij, ki ponujajo brezplačen (s strani projekta financiran) dostop do svoje vrhuns... »
 
 
Dogodki, ki so se zapisali v zgodovino OZS in kličejo po nadaljevanju
V vsaki družbi je povezovanje znanosti in gospodarstva izjemno pomemben proces, ki spodbuja inovacije, razvoj novih izdelkov in storitev ter uporabo ... »
 
 
3 »Stičišče znanosti in gospodarstva« v okviru MOS 2018
V okviru 51. Mednarodnega sejma obrti in podjetnosti (največja poslovno-sejemska predstavitev regije) v Celju bomo letos organizirali že tretje ... »
 

Izpostavljamo znanstvene in strokovne članke

 
 
 
Miha Jež, Janez Kušar, Tomaž Berlec
Projekt obvladovanja investicijskega procesa

 

 
Janez Tušek, Klemen Pompe
Žice za lasersko varjenje orodnih jekel

 

   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.