Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Pričetek evropskega tedna podjetništva na Tehnološkem parku Ljubljana

26. maj 2010 00:00:00
 
Tehnološki park Ljubljana je včeraj otvoril Evropski teden podjetništva in teden vseživljenjskega učenja z brezplačnimi delavnicami in usposabljanji s področja podjetništva. Skrbno zbrane vsebine, ki jih je potrdila Evropska komisija – podjetništvo in industrija, so prilagojene potrebam podjetnikov. Delavnice bodo potekale na Tehnološkem parku Ljubljana do vključno 1. junija 2010 in so odprte za zainteresirano javnost.

Tehnološki park Ljubljana je že v lanskem letu sodeloval in obeležil evropski teden podjetništva, katerega pobudnica je Evropska komisija. Namen Evropskega tedna podjetništva kot tudi tedna vseživljenjskega življenja se prepletajo s cilji Tehnološkega parka Ljubljana. Z izvedbo brezplačnih delavnic in usposabljanj bodo udeleženci - potencialni, bodoči in uveljavljeni podjetniki:
  • prejeli informacije o storitvah podpornega podjetniškega okolja za mikro, mala in srednje velika podjetja,
  • pridobili veščine in vsebine za uspešnejšo podjetniško pot,
  • potešili željo in potrebo po stalnem izobraževanju in usposabljanju,
  • okrepili podjetniško kulturo – približati podjetništvo kot karierno pot ter izpostaviti dobre zgodbe na področju podjetništva.

Na otvoritvi Evropskega tedna podjetništva je Tehnološki park Ljubljana s parterji izvedel delavnice in usposabljanja na temo aktivnega oglaševanja, barvne teorije v grafičnem oblikovanju, govorice oblačil, motiviranja sodelavcev ter prodajne tehnike. Tehnološki park Ljubljana je obiskalo več kot 170 posameznikov, ki se je udeležilo omenjenih delavnic. Delavnice in usposabljanja z raznovrstno vsebino se bodo nadaljevala s seminarjem »Vse, kar mora podjetnik vedeti na začetku poslovanja«, ki ga izvaja Obrtna zbornica Slovenije (četrtek, 27. maja), delavnicami o finančnih trgih, modelih kompetenc, pridobivanju zvestih strank, učinkoviti organizaciji časa (petek, 28. maj), delavnicami o pripravi na nastop, poslovnih pogajanjih, prodajnemu coachu, komuniciranju (ponedeljek, 31. maj). Evropski teden podjetništva se bo na Tehnološkem parku Ljubljana zaključil v torek, 1. junija z delavnicama o socialnih kompetencah za podjetja ter o identiteti in ugledu korporativne blagovne znamke. Delavnice izvajajo usposobljeni trenerji in predavatelji v konferenčnih dvoranah Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana), stavba B. Podrobni program delavnic se nahaja na spletnem mestu Tehnološkega parka Ljubljana.

Delavnice Tehnološki park Ljubljana organizira v sodelovanju s številnimi partnerji in ob podpori Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije.

Evropski teden podjetništva 2010
Drugi Evropski teden podjetništva, ki bo potekal do 1. junija, je namenjen spodbujanju podjetništva in podjetniške miselnosti. Nacionalna koordinatorja projekta sta Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) ob podpori Ministrstva za gospodarstvo in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) Območna zbornica Ljubljana.

Evropski teden podjetništva predstavlja vseevropska kampanjo, ki hkrati poteka v 37 evropskih državah. Slovenija se je lansko leto v okviru prvega Evropskega tedna podjetništva izjemno izkazala in se povzpela v vrh držav, ki so sodelovale s poslovnimi dogodki tako po številu kot po vsebinski kakovosti.

Cilji Evropskega tedna podjetništva 2010 so:
  • ponuditi informacije o ukrepih Evropske unije ter državnih, regionalnih in lokalnih oblasti za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
  • spodbujati podjetništvo, da bo več ljudi, predvsem mladih, resno razmislilo o podjetništvu, kot o možnosti za ustvarjanje kariere,
  • dati priznanje podjetnikom za njihov prispevek k dobrobiti Evropske unije, zagotavljanju delovnih mest, inovacijam in konkurenčnosti na trgu.

Prireditve v okviru letošnjega Evropskega tedna podjetništva bodo organizirane na nacionalni, regionalni ali lokalni ravni, ob podpori javnih in zasebnih izvajalcev. Več informacij o Evropskem tednu podjetništva 2010 lahko dobite na slovenski spletni strani Evropskega tedna podjetništva ali na spletni strani JAPTI.

Osrednji slovenski otvoritveni dogodek Evropskega tedna podjetništva 2010 z nazivom: »Imate idejo? Ujemite najboljše!« organizira nacionalni koordinator JAPTI in bo potekal 27. maja v Austria Trend Hotelu v Ljubljani. Tehnološki park Ljubljana bo na dogodku predstavil storitve, ki jih nudi podjetnikom in programe podjetniškega usposabljanja.
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.