Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

V 15 letih 90 strokovnih dogodkov – od Nanotehnoloških dnevov do Stičišča znanosti in gospodarstva

25. jan. 2019 00:00:00
 
Janez Škrlecu, dolgoletnemu članu Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije in ustanovitelju Odbora za znanost in tehnologijo pri OZS, je uspelo v 15 letih organizirati 90 strokovnih dogodkov – od Tehnoloških, Energetskih in Nanotehnoloških dnevov vse do Stičišča znanosti in gospodarstva, ki je postalo celo projekt Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Vsem dogodkom je bilo skupno to, da so spodbujali razvoj, inovacije, nove tehnologije in povezovanje znanosti in gospodarstva.

Utrip z uspešnih Nanotehnoloških dnevov
Utrip z uspešnih Nanotehnoloških dnevov

Utrip s Stičišča znanosti in gospodarstva
Utrip s Stičišča znanosti in gospodarstva

Strokovni dogodki so bili namenjeni predstavnikom znanosti, razvojnoraziskovalni sferi in gospodarstvu. Dogodkov se je v teh letih udeležilo na tisoče udeležencev – tako raziskovalcev, podjetnikov, obrtnikov, študentov, dijakov in predstavnikov ministrstev, direktoratov in različnih združenj. Škrlec vrsto let sodeluje z različnimi strokovnimi prispevki tudi v naši reviji.

Uredništvo revije Ventil
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.