Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

V okviru 52 sejma MOS že četrto Stičišče znanosti in gospodarstva

13. mar. 2019 00:00:00
 

Na celjskem sejmišču bo med 10. in 15. septembrom letos več kot 50 visokotehnoloških podjetij in raziskovalnih ustanov predstavilo inovacije, vrhunske tehnologije in tehnološke procese

Na mednarodnem sejmu obrti in podjetništva MOS v Celju bo letos že četrto Stičišče znanosti in gospodarstva, ki je projekt ministrstva za znanost, izobraževanje in šport, vodi pa ga Janez Škrlec, bivši član sveta za znanost in tehnologijo RS in ustanovitelj odbora za znanost in tehnologijo pri OZS.

Poudarki stičišča

Letošnje stičišče bo usmerjeno predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij ter podpornega tehnološkega sveta sodobne medicine in vesoljskih tehnologij. Predstavljeni bodo tudi visokotehnološki gradniki naprednih sistemov, implantabilni stimulatorji za medicinske aplikacije, produkti iz področja vesoljskih tehnologij in drugo. Predstavljeni bodo tudi novi poklici in izobraževalni programi. Stičišče pa pokriva tudi naslednja področja; elektroniko, mehatroniko, avtomatiko, robotiko, energetiko, IKT, bioniko in druga področja.

Posebne predstavitve visokotehnoloških inovacij, ki jih potrebuje gospodarstvo in industrija bodo predstavili predvsem, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerze v Mariboru, Kemijski inštitut iz Ljubljane, Institut Jožef Stefan, Fakulteta za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani, fakulteti za strojništvo univerze v Mariboru in univerze v Ljubljani in drugi. Veliko inovacij pa se pričakuje tudi s strani gospodarstva.

Stičišče, ki bo v hali L1 Celjskega sejmišča, predstavlja priložnost za promocijo slovenske znanosti, predvsem pa tudi priložnost za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero. Na dogodku bodo predstavljeni tudi primeri dobre prakse sodelovanja med razvojno-raziskovalnimi inštitucijami in podjetji oziroma gospodarstvom.

Organizator dogodka MIZŠ
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.