Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

PRACE jesenska šola 2019 “Big data and HPC”

20. avg. 2019 00:00:00
 

 


Superračunalništvo (HPC – High Performance Computing)

Superračunalništvo je tehnologija, ki vzajemno poganja industrijo in znanost. Brez nje bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoj algoritmov umetne inteligence nemogoče.
  Začetek: 17. sep. 2019, 08:00
Zaključek: 20. sep. 2019, 18:00
Lokacija: Fakulteta za strojništvo, UL, Aškerčeva 6, Ljubljana, Slovenija

Laboratorij za konstruiranje LECAD

Laboratorij LECAD s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani ima v svojem poslanstvu uporabo superračunalnikov za potrebe razvoja novih izdelkov in storitev ter širjenje potrebnega znanja preko različnih izobraževalnih dogodkov.

V septembru 2019 bo LECAD organiziral jesensko šolo, katere cilj bo usposabljanje o najsodobnejših tenologijah za obdelavo velepodatkov: Hadoop; RHadoop; Spark; Salome; TensorFlow. Šolo bodo izvajali odlični strokovnjaki za posamezne tehnologije iz Univerze v Edinburgu, iz Raziskovalne divizije podjetja EDF (Électricité de France), iz italijanskega superračunalniškega konzorcija CINECA, iz Inštituta Jožef Stefan in iz Univerze v Ljubljani (Fakulteta za strojništvo in Fakulteta za računalništvo in informatiko).

Ciljni udeleženci so ambiciozni industrijski uporabniki in raziskovalci na začetku kariere (magistrski, doktorski in podoktorski študenti). Na voljo je 25 mest. Šola bo potekala v obliki študij primerov in praktičnih usposabljanj na superračunalniku Fakultete za strojništvo UL. Šola bo trajala štiri dni: od 17. do 20. septembra 2019 na Fakulteti za strojništvo, UL v angleškem jeziku.

Registracija je brezplačna

Registrirate se lahko na sledeči povezavi, kjer bodo redno objavljene nove informacije: https://events.prace-ri.eu/event/896/.

Evropsko superračunalniško združenje PRACE

Izvedbo jesenske šole podpira evropsko superračunalniško združenjem PRACE, v katerem je LECAD aktiven že skoraj 10 let.

PRACE nudi dostop do najboljše evropske superračunalniške raziskovalne infrastrukture in tako znanstvenikom in raziskovalcem iz industrije in akademskega sveta omogoča izvedbo kompleksnih eksperimentov in simulacij, ki zadevajo največje družbene izzive. Več o PRACE: http://www.prace-ri.eu/.

Udeleženci mednarodne superračunalniške poletne šole - IHPCSS2016, ki jo je LECAD organiziral v Ljubljani


Lecad je v preteklem letu organiziral Evropski superračunalniški vrh EHPCSW2018, katerega se je udeležilo 350 svetovnih strokovnjakov s področja superračunalništva
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.