Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Znanje in izkušnje na drugem industrijskem forumu IRT 2010

28. maj 2010 00:00:00
 
Tehnološki park Ljubljana bo tudi letos sodeloval kot partner znanja na Industrijskem forumu IRT 2010. Dvodnevni dogodek, ki ga bo med 7. in 8. junijem v Portorožu organizirala strokovna revija IRT 3000, je namenjen predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo.

Tehnološki park Ljubljana se je z veseljem ponovno odzval povabilu organizacijskega odbora strokovne revije IRT 3000, da na Industrijskem forumu IRT 2010 ponovno sodeluje kot institucija znanja. Strokovni dogodek bo prikazal uspešne primere sodelovanja med institucijami znanja in industrijo, torej predstavitev sodelovanja industrije in razvojnih oddelkov z akademsko sfero. Eden od ciljev Tehnološkega parka Ljubljana pa je ravno motiviranje in povezovanje institucij znanja z industrijo.

Izkušnje Tehnološkega parka Ljubljana na področju vzpodbujanja sodelovanja med gospodarstvom in akademsko sfero bo na okrogli mizi, ki bo potekala prvi dan dogodka, predstavil mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana. Poleg direktorja Tehnološkega parka Ljubljana bodo na vprašanji kako pospešiti razvoj v podjetjih in kako spodbuditi sodelovanje med gospodarstvom in znanstveno-raziskovalnim okoljem, podali odgovore tudi Janez Poje, predsednik uprave Kovinoplastike Lož, dr. Tomaž Savšek, pomočnik generalnega direktorja TPV, Alenka Hren, vodja Sektorja za podjetništvo na Javni agenciji za podjetništvo in tuje investicije, ter mag. Blaž Florjanič, direktor podjeta iMold.

Organizator dogodka bo prvič podelil tudi priznanje TARAS za spodbujanje sodelovanja med raziskovalnimi organizacijami in skupinami ter razvojnimi skupinami v industriji in gospodarstvu. Priznanje TARAS lahko pridobi izdelek, rešitev ali storitev, ki je bila v celoti ali v bistvenem delu razvita v sodelovanju med partnerjem iz znanstvenoraziskovalne sfere in naročnikom iz gospodarstva.
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.