Uredništvo


Univerza v Ljubljani
Fakulteta za strojništvo Uredništvo revije VENTIL

Aškerčeva 6, POB 394, 1000 Ljubljana

T: 01 47 71 704
F: 01 25 18 567 
    01 4771-772
E-mail: ventil@fs.uni-lj.si

Revijo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Nagrade Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov

22. apr. 2013 00:00:00
 
Eden od ključnih razlogov za gospodarske težave, s katerimi se srečujemo v Sloveniji, je dejstvo, da se je v času tranzicije veliko premalo pozornosti posvečalo znanju in tehnološkemu razvoju.

Čeprav sta to tista faktorja, ki sta ključna za zagotavljanje večje konkurenčnosti našega gospodarstva in s tem dolgoročnega preživetja naše družbe, veliko premalo vlagamo v promocijo ljudi, ki se na tem področju lahko pohvalijo z odličnimi dosežki. Prav to je bil razlog, da smo se podjetja in inštitucije, združene v tehnološki mreži Tehnologija vodenja procesov odločili, da skušamo na svojem področju prispevati k preseganju tega stanja. Strinjali smo se tudi, da je najpomembnejše vzpodbujati kvalitetno delo in odličnost pri mladih, ki delajo prve korake pri svojem strokovnem oziroma raziskovalnem delu.

Tehnološka mreža Tehnologija vodenja procesov je letos prvič v skladu s Pravilnikom o podelitvi nagrad v letu 2013 razpisala dve nagradi, in sicer:
  • nagrado Tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov za najboljše diplomsko/magistrsko delo,
  • nagrado Tehnološke mreže Tehnologije vodenja za najboljše visokošolsko strokovno diplomsko delo.

Goran Andonovski(na sliki levo), prejemnik nagrade za najboljšo
diplomo na univerzitetnem študiju za leto 2013

Nagrade so namenjene spodbujanju raziskovalnega in strokovnega dela na širših področjih, ki so zanimiva za članice tehnološke mreže Tehnologija vodenja procesov.

Nagrado za najboljšo diplomo na univerzitetnem študiju za leto 2013 je prejel gospod Goran Andonovski za diplomsko delo z naslovom Analiza proizvodnih postopkov z metodami procesnega rudarjenja, ki ga je izdelal na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. dr. Gašperja Mušiča.


Igor Jan (v sredini), ob podelitvi nagrade za najboljšo diplomo
na visokošolskem strokovnem študiju za leto 2013

Nagrado za najboljšo diplomo na visokošolskem strokovnem študiju za leto 2013 je prejel gospod Igor Jan za diplomsko delo z naslovom Razvoj sistema za vodenje toplotnih postaj, ki ga je izdelal na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Atanasijević-Kunc.

www.tvp.si
 

Novice

 
 
RAZPIS NAGRAD TEHNOLOŠKE MREŽE TEHNOLOGIJA VODENJA PROCESOV
Tehnološka mreža »Tehnologija vodenja procesov« (TM TVP) razpisuje nagrade za najboljša diplomska in magistrska dela. Nagrade so namenjen... »
 
 
Letos izjemno uspešno »Stičišče znanosti in gospodarstva« tudi na 52. MOS-u v Celju
Na 52. Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti, v Celju so se že četrtič, v »Stičišču znanosti in gospodarstva«, ki je projekt Ministrs... »
 
 
29. Tehniški posvet vzdrževalcev Slovenije
Program  posvetovanja
Otočec, 9. in 10. oktober 2019 »
 
   
   
 ppt commerce  MIEL-OMRON
   

Ventil 

revija za fluidno tehniko, avtomatizacijo in mehatroniko

Osnovno poslanstvo revije je prenos znanja v prakso, nadaljnji razvoj in popularizacija področij fluidne tehnike, avtomatizacije in mehatronike, kot tudi skrb za strokovno izrazoslovje na omenjenih področjih.
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta.